+32 0 496 96 91 31 [email protected]

Webshop starten: welk platform kies je?

mark-up-gent-webdesign-e-commerce

Je hebt besloten om in de wereld van e-commerce te stappen, spannend! Er zijn dan een aantal keuzes die op je af komen, zoals de keuze voor een webshop platform. Er zijn veel verschillende systemen beschikbaar en het kan lastig zijn om te bepalen welk platform bij jou past. In deze blog leggen we de basis uit.

Welke systemen zijn er en wat zijn de verschillen? We bespreken er hieronder 3. 

1. Magento

Dit programma biedt veel mogelijkheden en functionaliteiten. Je hebt de keuze uit veel templates en ook kun je eenvoudig de taal van de webshop veranderen. Nadeel van Magento is de moeilijkheidsgraad. Dit webshop plaform volledig begrijpen kost veel tijd. Wel kun je een derde partij inschakelen om dit voor je te laten doen.

2. WooCommerce

Dit systeem werkt op WordPress, dit platform wordt wereldwijd het meest gebruikt bij het creëren van allerlei soorten websites. De extensie op zich is gratis, maar templates kosten geld. Als je weet hoe WordPress werkt, is WooCommerce ook vrij eenvoudig te integreren.

3. Prestashop

Een systeem gebaseerd op de codetaal PHP en heeft duizenden mogelijkheden en extensies. Een E-commerce systeem dat vooral wereldwijd erg populair is. Er is geen klantenservice waar je gebruik van kunt maken, maar één grote online community waar je terecht kunt voor vragen.

3 bekende closed source systemen

Bij closed source systemen koop je een totaalpakket, deze zijn vaak een stuk eenvoudiger, maar je hebt wel minder keuze in designs en zit vast aan een contract. Deze systemen worden aangeraden voor beginners, met weinig technische kennis kom je een heel eind en daarnaast kun je altijd gebruik maken van support als dit nodig is.

We lichten 3 systemen uit:

mark-up-gent-webdesign-online-verkopen

2. Lightspeed

s geschikt voor professionele gebruikers, met name voor de retailbranche. Je kunt er 250 tot 150.000 producten in kwijt, maar daar staat wel een hogere prijs tegenover: €49 per maand. De contractduur is een jaar en niet maandelijks opzegbaar.

3. Jouwweb

Zeer geschikt voor beginners, makkelijk te begrijpen en lage kosten: €8 per maand. Maak je gebruik van de gratis versie? Dan kun je er maximaal 10 producten in zetten. Daarnaast is het contract maandelijks opzegbaar, dus als een online shop runnen je niet bevalt, is het contract zo opgezegd.

1. Shopify

Dit systeem is geschikt voor professionele en internationale webshops. Integratie van allerlei betaalsystemen is mogelijk en de prijs is relatief laag: €25 per maand. Daarnaast is het contract maandelijks opzegbaar en heb je de keuze uit 100+ responsive designs.

mark-up-gent-webdesign-webshop

Benieuwd wat Mark-Up voor jou of je bedrijf kan betekenen?

Meer weten over onze dienst-verlening? Neem dan contact op.

Advies van een professional

Bij het starten van een online shop, denk je ook na over de branding. Een logo en huisstijl voer je door in het ontwerp van je webwinkel. Als je nog niet veel kennis hebt van e-commerce kan dit onbedoeld veel tijd in beslag nemen, met name als je kiest voor een systeem als Magento of Prestashop. Closed source systemen bieden vaak niet de mogelijkheden om jouw ideeën en designs door te voeren.

Wil je een online shop, maar liever niet zelf heel veel tijd (en geld) hierin investeren? Bij Mark-Up kunnen we je daarbij helpen. We luisteren naar jouw behoeften en maken aan de hand hiervan een passend ontwerp. Een persoonlijk en creatief design is tenslotte maatwerk! Je betaalt eenmalig een bedrag en kunt altijd rekenen op support als dat nodig is.