+32 0 496 96 91 31 [email protected]
mark-up-gent-like-us-social-media

Welk social media kanaal gebruik je best voor je product of dienst?

Maximaal inzetten op de kracht van social media

 

We leven in een digitale wereld, zoveel is zeker. Mensen gaan steeds vaker online aankopen doen, zoeken online informatie op over allerhande onderwerpen en gebruiken het internet om hun sociale contacten te onderhouden. Ook voor bedrijven wordt het steeds belangrijker online aanwezig en actief te zijn zeker op de diverse social media kanalen. Welk product of welke dienst je ook wil aanbieden, welke doelgroep je ook wil bereiken en welke strategie je ook gebruikt, er is steeds een online kanaal te vinden die perfect hierbij aansluit. Je aanwezigheid op de sociale media zal er bovendien voor zorgen dat je hoger scoort in de zoekresultaten van Google en dat is uiteindelijk de bedoeling, dat mensen sneller de weg naar jouw bedrijf vinden.
We zetten de belangrijkste even voor je op een rij.

Het juiste kanaal voor ieder product of dienst

#1 Facebook

Facebook is wellicht één van de populairste kanalen bij uiteenlopende bevolkingsgroepen en daarom zeer geschikt voor marketingdoeleinden. Bijna iedereen heeft een Facebookaccount is is toch wel minstens enkele keren per week hierop aanwezig. Het aanmaken van een bedrijfspagina zorgt voor een groot bereik waardoor informatie snel en doeltreffend verspreid kan worden. Bezoekers kunnen bovendien de pagina “liken”, volgen en reacties plaatsen op de berichten, wat dan weer voor een grotere betrokkenheid zorgt. Als het bedrijf dan nog inzet op de beantwoorden van de reacties, komt het helemaal goed. Een leuke extra hier is dat je ook live kan gaan, zeker het overwegen waard.

mark-up-gent-social-media-expert
 

#2 Linkedin

Linkedin is nog steeds razend populair als zakelijk netwerk, ook bij beslissingsnemers van bedrijven. Ideaal dus om producten en diensten aan te bieden en direct een kwalitatief potentieel te creëren. Linkedin gaat over zien en gezien worden in de zakelijke sfeer. Door het posten van updates, artikels, blogs en dergelijke meer kan een groot publiek bereikt worden die ook volgers kunnen worden, die commentaren kunnen geven en die ook de posts op hun netwerk kunnen delen. Een onmisbaar kanaal dus voor wie professionals, ook internationaal, wil aantrekken. Een network uitbouwen waar je kan op verder werken is op dit medium enorm belangrijk en zal helpen bij het verhogen van de vindbaarheid en het bereik.

 

#3 Instagram

Sinds enige tijd is Instagram officieel het meest gebruikte sociale media kanaal. Hier moeten vooral foto’s en video’s het halen boven teksten, het visuele speelt hier een enorm belangrijke rol en zal doorslaggevend zijn voor de populariteit en het bereik. Het toevoegen van de juiste hashtags aan de posts zorgt voor goed vindbare content die hoog gerangschikt staat, ideaal dus om je product of dienst voor een groot publiek beschikbaar te maken.

 

mark-up-gent-instagram-marketing-food

#4 Pinterest

Op dit media kanaal zijn vooral bedrijven actief die producten aanbieden. Alle foto’s samen vormen een board dat het volledige aanbod weergeeft van een bedrijf. Voor veel grote bedrijven is Pinterest dan ook hun grootste online bedrijfspagina. Door het sfeervol inrichten van de bedrijfspagina, snuiven bezoekers als het ware de sfeer van het bedrijf op en brengt het hen op tal van leuke ideetjes. Ook hier is het visuele dus enorm belangrijk en is tekst eerder ondergeschikt. De doelgroep op dit medium zijn hoofdzakelijk vrouwen.

 

#5 Google

Google wordt vaak wat over het hoofd gezien als het gaat over online marketing, onterecht trouwens. Het aanmaken van een bedrijfspagina die gelinkt is aan diverse andere kanalen zorgt voor een goede vindbaarheid wat uiteindelijk toch nog steeds het ultieme doel is.
Google mijn bedrijf zorgt er dan weer voor dat je zelf inzicht hebt in wat klanten over jouw bedrijf te zien krijgen. Het laat je toe je bedrijfsgegevens te beheren en bewerken, geeft je inzichten in het aantal contacten die werden gegenereerd en laat je toe om campagnes op te zetten en te evalueren. Google mijn bedrijf verhoogt ook de interactie met klanten door de mogelijkheid die zij hebben om reviews na te laten en de mogelijkheid die jij hebt om daarop te reageren. Reviews bieden een grote meerwaarde omdat ze vaak geraadpleegd worden door potentiële klanten die de betrouwbaarheid van een bedrijf willen nagaan alvorens ermee in zee te gaan.

 

Inzetten op online marketing

Gebruik de kracht van de sociale media, een waarheid als een bus maar het zit toch vrij complex in elkaar om tot echt goede resultaten te komen. Social media marketing is daarom helemaal in. Experts maken analyses van een bedrijf, van de markt en van de doelgroep en stemmen de strategie daarop af. Kwestie van de juiste foto met de juiste tekst op het juiste moment online te zetten om tot optimale resultaten te komen. Planning en contentcreatie zijn hierbij de sleutelwoorden die leiden tot succes van je online marketing strategie. Het kiezen van het perfecte kanaal voor jouw bedrijf zal ervoor zorgen dat je met een minimum aan tijd en moeite een maximum aan potentieel zal kunnen bereiken, het komt er gewoon op aan de juiste keuzes te maken en daar dan volop op in te zetten met behulp van een professional ter zake die je van begin tot einde bijstaat met raad en daad.

 

Mark-up helpt je verder met je online marketing

Mark-up is de specialist bij uitstek als het gaat om doorgedreven online marketing strategie. Advies, opleiding en ondersteuning maken het verschil in het al dan niet slagen van een campagne, hoe groot of klein die ook is. Iedere dient, ieder product, iedere doelgroep verdient precies de juiste aandacht en daar zet Mark-up alle kennis, ervaring en expertise op in. Veel bedrijven die reeds vertrouwd zijn met het online opzetten van campagnes, zullen dit zeker en vast kunnen beamen. Een goede campagne zorgt voor een enorm bereik aan potentieel binnen een relatief korte termijn.
In eerste instantie wordt nagegaan wat de intentie achter de campagne is, met andere woorden welk doel je wil bereiken ermee. Van hieruit wordt dan verder gekeken naar welke kanalen zich er het best toe lenen en frequent gebruikt worden door jouw doelgroep. Eenmaal deze keuze is gemaakt, kan het echte online werk beginnen. Bedrijfsvoorstellingen, productvoorstellingen, blogs, artikels, foto’s, video’s, het kan allemaal onderdeel worden van de campagne van jouw bedrijf.
Hulp nodig bij het opzetten van je social marketing strategie? Contacteer Mark-up en laat je begeleiden door een echte expert ter zake die je graag de kneepjes van het vak leert. Mijn taak zit er pas op als de klant tevreden is en als de campagne het gewenste resultaat heeft opgebracht.

mark-up-gent-social-media-marketing

Benieuwd wat Mark-Up voor jou of je bedrijf kan betekenen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen, we leggen het je graag uit.  We bieden advies en ondersteuning en volledig beheer van jouw online marketing, afhankelijk van jouw noden, behoeften.

Contacteer ons vandaag nog!