+32 0 496 96 91 31 [email protected]

Logo design

Voor je bedrijf, organisatie, of je vereniging, is het hebben van een logo altijd een goede toevoeging. Met een logo kom je professioneel en zelfverzekerd voor de dag. Mensen onthouden jouw naam of merk beter en zullen eerder bereid zijn zaken met je doen. Een professioneel ogend logo bouwt vertrouwen op en onderscheid jouw merk of bedrijf van de vele andere aangeboden diensten en producten.

 

logo nike, macdonalds, shell, starbucks, appleAchter grote logo’s van bekende internationale merken gaan vele brainstormsessies, documenten en richtlijnen aan vooraf. Zo zijn er vele richtlijnen voor verschillende logo’s en komt er veel kijken bij het ontwerp van een logo. Je logo kan er namelijk voor zorgen dat jouw producten bij de klant in de smaak vallen en dat de klant terugkomt voor jouw product of dienst. Het ontwerpen van het juiste logo is niet voor iedereen weggelegd. Lees daarom de volgende tips en bekijk ons advies voor een professioneel en strak resultaat voor een zo optimaal mogelijke merkidentificatie en naamsbekendheid.

 

Waar moet je op letten bij het ontwerp van een goed logo?

Ben je op zoek naar een geschikt ontwerp voor een logo? Dan zijn de volgende punten belangrijk om te onthouden:

Eenvoudig kleurgebruik

Wanneer je jouw nieuwe logo voor vele doeleinde gaat gebruiken, zoals voor op schermen, visitekaartjes, briefhoofden, pennen, uithangborden, auto’s, reclameborden, productverpakkingen of wat dan ook, krijgt je vaak te maken met kleurverloop. In kleine details kan het dan zo zijn dat de kleur van elkaar verschilt waardoor je logo minder sterk te herkennen is en slordigheid voor de dag komt. Door professionele kleurafstemming en geavanceerde afdruk technologieën zijn deze kleurverschillen te voorkomen en zorg je dat jouw logo’s op alle voorwerpen en locaties met elkaar overeenkomen.

Zorg voor een herkenbaar logo

Wat is kenmerkend voor jouw organisatie, missie, visie of wellicht het unieke selling point van je product? Schrijf op wat jouw organisatie uniek maakt en wat zorgt voor een onderscheidend effect van gelijksoortige organisaties. Doormiddel van een uniek element toe te voegen zorg je voor een gedenkwaardigs effect. Je kunt dit ook doen door bijvoorbeeld tekst toe te voegen en een bepaald herkenbaar lettertype te gebruiken.

Zorg voor een duidelijk en helder logo

Wanneer je besluit tekst te gebruiken in je logo is het van belang dat dit uiteraard duidelijk en leesbaar is. Hoewel je wellicht niet gelijk denkt aan het adverteren op billboards of grote gebouwen, is het altijd handig om een logo te hebben die goed zichtbaar is op een afstand, zodat je logo altijd op een afstand kan worden gezien. Een helder logo draagt bij aan een optimale branding en herkenbaarheid van jouw product en dienst.

 

 

De dooddoeners van merkcreatie

Bij het proces van het juiste grafisch ontwerp voor je merk kan je voor lastige uitdagingen komen te staan. Zo is het niet altijd eenvoudig om consistent te blijven en gaan veel mensen vaak voor een wat cliché en doorsnee ontwerp.

 

Amateuristische logo-ontwerpen

Hoewel jij jouw product of dienst uiteraard het beste kent, is het ontwerpen van een logo vaak een compleet andere branche. Het is daarom ook niet aan te raden zelf deze uitdaging uit te gaan. Wanneer je voor een zelf ontworpen (Microsoft Word) of Paint logo gaat, of een logo kies uit de vele doorsnee databeeldbanken, zullen mensen zich wellicht afvragen hoe goed jouw diensten of producten daadwerkelijk zijn. Uiteraard kun je wel veel inspiratie opdoen en wellicht zelf met een uniek idee komen.

 

Inconsistent gebruik van je logo

mark-up-gent-inconsistent-gebruik-van-logo

Wanneer je niet consistent bent met het gebruiken van je logo, je vele wijzigingen aanbrengt of naamsveranderingen doorvoert, kan dit schadelijk zijn voor het vertrouwen van de klant. De klant trekt wellicht twijfels aan de betrouwbaarheid van je dienst of product en verliest het vertrouwen. Wees dus altijd consistent met hoe je logo wordt gebruikt en voorkom verwarring en twijfels bij de klant.

 

Verzadiging

Vaak worden populair symbolen gebruikt binnen een bepaalde branche. Aan bepaalde symbolen kunnen we direct allemaal hetzelfde bericht koppelen, zoals bijvoorbeeld een hamer voor een timmerman of een jachtluipaard voor het symbool van snelheid. Echter, wanneer je in een bekende branche zit en deze symbolen veel gebruikt worden, heb je de kans dat jouw logo weinig aandacht zal trekken en nieuwwaarde verloren gaat. Het is daarom beter om je eigen symbool te creëren dat eigentijds en uniek is en mensen totaal anders vinden dan dat ze gewend zijn.

Logo-databanken

mark-up-gent-voorbeelden-logo-beeldendatabankHet gebruik van databanken voor het creëren van een logo is een zeer bekend fenomeen. Deze platformen en websites bieden standaard afbeeldingen die iedereen kan vinden en gebruiken. Vaak zijn deze websites gratis en bieden ze vele ontwerpen zonder zelf veel aanpassingen te hoeven doen. Het gevaar van deze sites is dat we veel standaard logo’s terugzien en bedrijven voor de makkelijkste weg kiezen. Het kan je bedrijf op veel manieren schaden, namelijk wanneer mensen je bedrijf als onprofessioneel beschouwen of niet kunnen onderscheiden van andere merken. Zorg er daarom voor dat je logo een uniek grafisch ontwerp bevat en van andere te onderscheiden is. Met een uniek en origineel logo ga je voor een optimale merkcreatie die bij vele zal blijven hangen.

Hulp bij een uniek Logodesign

Het vinden van het geschikte logo, dat mensen zullen gaan onthouden en herkennen, is erg lastig. Daarom is het zeker geen slechte keus om hulp te zoeken. Het ideale Logodesign is een ontwerp dat speciaal op jouw product, bedrijf of dienst is aangepast en aansluit op de door jouw benaderde doelgroep. Met jarenlange ervaring in de branding branche en de grafisch ontwerp wereld, ben je voor een compleet nieuw en uniek logo hier bij het juiste adres. Ook zijn wij gespecialiseerd in het restylen van een bestaand logo en weten wij met elk logo wel raad. Wellicht zijn er kleine aanpassingen nodig om jouw logo beter tot haar recht te laten komen of kun je met een kleine verandering een verbetering teweegbrengen. Uiteraard gebeurd een wijziging met absolute zorgvuldigheid en kennis, om verwarring of merkschade te voorkomen. Wij weten als geen ander dat een goed logo veel denkwerk en creativiteit nodig heeft en vinden graag een uniek en origineel ontwerp voor jou perfecte logo.